Raport lunar obligatoriu, pentru profesorii care vor să încaseze sporul de doctorat

Distribuie articolul

Profesorii cu doctorat din Galați trebuie acum să prezinte un raport de activitate în fiecare lună pentru a-și primi indemnizația de doctorat, conform recentei adrese trimise Inspectoratelor Școlare Județene de către Ministerul Educației. În același context, fișele de post ale acestora vor suferi modificări pentru a fi incluse atribuții ce permit verificarea lunară a valorificării activității lor suplimentare.

Conform procedurii stabilite de Ministerul Educației, directorii de școli au responsabilitatea de a verifica și aproba rapoartele lunare ale profesorilor cu doctorat. Verificarea se extinde la nivel superior, directorii caselor corpului didactic și directorii de școli urmând să fie evaluați de inspectorul școlar general. La rândul său, inspectorul școlar general este verificat de către secretarul de stat responsabil de managementul resurselor umane în învățământul preuniversitar.

Pentru aplicarea acestor dispoziții, școlile sunt îndemnate să vină, în următoarea perioadă, cu un plan clar despre cum vor analiza și aproba aceste rapoarte, cum stabilesc noi sarcini pentru profesori și când trebuie profesorii să își predea rapoartele.

Această măsură a fost luată pentru că au fost probleme cu plata sporului de doctorat. Unele școli nu mai dădeau acest spor, iar altele puneau condiții grele pentru profesori. Sindicatele au cerut Ministerului să rezolve această problemă încă de pe 6 martie 2024.


Distribuie articolul

You May Also Like