Apar noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale. La Galați cel puțin trei persoane sunt confirmate pozitiv

Distribuie articolul

Cel puțin trei angajați ai unor spitale din orașul Galați au fost confirmați pozitiv cu noul virus. Informațiile sunt confirmate de surse din rândul unităților medicale care pe lista cu suspecți sunt zeci de asistente medicale și medici.

Sursele au precizat că cele trei cadre medicale cu diagnostic confirmat sunt de la Spitalul de Copii, de la Spitalul Judeţean şi de la Spitalul de Boli Infecţioase. Este vorba despre două asistente medicale și o angajată a laboratorului de analize care recent au călătorit împreună în Turcia. Persoanele au vizitat o zonă a țării în care nu erau confirmate cazuri de coronavirus și au revenit din Turcia la mijlocul lunii martie.

În prezent, în toate spitalele din Galați se desfășoară anchete epidemiologice. Persoanele cu care au intrat în contact cei bolnavi vor fi testate și vor fi izolate la domiciliu.

Conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Galati, joi, 26 martie în județul Galați 3870 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și 92 persoane se află în carantină instituționalizată.


Distribuie articolul

You May Also Like