APĂ CANAL își ia măsuri pentru creșterea capacităților la sursă! Apă 24\24 h.

Distribuie articolul

SC Apă Canal SA Galați ia măsuri pentru creșterea capacităților la sursă, prin reabilitări sau denisipări ale forajelor din aria de operare.

Pe fondul schimbărilor climatice, seceta prelungită înregistrată încă din toamnă și pe toată perioada iernii și creșterea semnificativă a temperaturilor pentru această perioadă a anului, s-a ajuns la scăderea nivelurilor statice ale apei în foraje și, pe cale de consecință, scăderea debitului de apă captat.

APA CANAL S.A. Galați, în calitate de Operator Regional la nivelul județului Galați, a luat în calcul aceste riscuri legate de alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor și ia măsuri de creștere a capacităților la sursă, prin lucrări de reabilitare a unor foraje din localitățile vulnerabile sau prin denisiparea puțurilor existente în aria de operare.

Astfel, se intervine la 3 puțuri de pe frontul de captare Rotunda-Tecuci, la 3 foraje de pe frontul de captare Cosmești, dar și la câte un foraj din comunele Vârlezi, Rădești, Vânători și Gohor.

Prin aceste lucrări vom reuși să suplimentăm cantitatea de apă captată și să asigurăm necesarul de apă al populației din aria de operare. Consumul de apă este deja în creștere și se va mări cu siguranță în lunile următoare. Scopul companiei este de a asigura un program de furnizare a apei potabile 24/24h în toate localitățile, inclusiv în perioadele caniculare.

Pe măsură ce la nivel mondial există o amenințare iminentă privind deficitul de apă, pentru anii următori abordarea de către Operatori a riscurilor legate de apă (secetă, limitarea accesului la apă sau contaminare) devine imperativă, nu numai pentru sustenabilitatea acestora, ci și pentru succesul inițiativelor care vizează combaterea schimbărilor climatice, inclusiv tranziția la o energie mai curată, verde.

 


Distribuie articolul

You May Also Like