Microbuze electrice și hibrid pentru elevii gălățeni

Distribuie articolul

 

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a semnat la sfârșitul săptămânii trecute, un nou contract de finanţare pentru achiziţionarea a 30 de microbuze hibrid pentru transportul elevilor la și dinspre şcoli.

Contractul beneficiază de fonduri derulate prin Administraţia Fondului de Mediu.

Alte 29 de microbuze şcolare electrice, cu fonduri prin PNRR, sunt deja în procedură de licitaţie, iar pentru trei localităţi achiziția se va derula fonduri prin Ministerul Dezvoltării.

În județul Galați vor ajunge 62 de microbuze şcolare, valoarea totală cifrându-se la 70 de milioane de lei.

“Transport verde la cele mai bune standarde pentru elevii gălățeni. Asta ne-am propus în urmă cu multe luni, când am demarat aceste ample proiecte de dotare a localităţilor din judeţ cu cel puţin un microbuz şcolar hibrid sau electric, cu excepţia a cinci UAT-uri care şi-au achiziţionat deja microbuze şcolare.

Am atras fonduri europene şi de la bugetul de stat, am alocat şi 11 milioane de lei din bugetul propriu, astfel încât, la final, toate localităţile să aibă microbuze şcolare moderne. În plus, pe lângă confortul şi siguranţa elevilor, şi aerul va fi un pic mai curat, ceea ce înseamnă un nou pas către un mediu mai puţin poluat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Cu excepția a cinci UAT-uri, care au achiziţionat deja microbuze, toate celelalte 60 de localități vor fi dotate de către Consiliul Judeţean cu vehicule noi pentru transportul elevilor.

Fiecare microbuz are 16+1 locuri, din care un loc este destinat persoanelor cu dizabilităţi.

 


Distribuie articolul

You May Also Like