Exproprieri aprobate de Guvern pentru realizarea a două investiții majore în zona Galați-Brăila

Distribuie articolul

Guvernul Cîțu a aprobat două hotărâri care vizează realizarea de exproprieri în județele Galați și Brăila. Deputatul PNL George Stângă a anunțat că este vorba despre exproprierile necesare realizării noului pod de la Cosmești, peste Siret, și de lucrările din preajma podului peste Dunăre de la Brăila. Potrivit deputatului liberal, miercuri a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind suplimentarea pe anul 2021 a sumei prevăzute pentru exproprierile în vederea realizării construcției noului pod de la Cosmești, cel peste Siret.

Suma cu care s-a suplimentat este de 144.000 de lei. Al doilea proiect aprobat de Guvern are legătură cu podul de la Brăila.

„A fost adoptată hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, necesar pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, a anunțat, pe Facebook, deputatul George Stângă.

Autoritățile încearcă să urgenteze procedurile pentru finalizarea proiectelor de infrastructură.

„Facem toate demersurile pentru a finaliza cât mai curând proiectele de care Galațiul are nevoie. După ani de blocaj pesedist, Galațiul are în sfârșit șansa de a se dezvolta la adevăratul său potențial”, este concluzia lui George Stângă.


Distribuie articolul

You May Also Like