Anunț important despre pensiile din luna ianuarie. Când vor fi făcute primele plăți

Distribuie articolul

Pensiile vor fi plătite începând de joi, 9 ianuarie. Anunțul vine de la ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care le-a cerut funcționarilor poștali să urgenteze procedurile de plată la domiciliu a pensiei.  Banii vin cu întârziere în luna ianuarie din cauza sărbătorilor de iarnă.

Inițial, Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că se decalează cu câteva zile plata drepturilor bănești pentru beneficiarii ale căror pensii se achită prin intermediul Poștei Române. Astfel, în mod excepțional, drepturile se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 10-20 ianuarie. Marți seara, la postul DigiTV ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că primele plăți vor fi făcute pe 9 ianuarie și că întreaga acțiune se va încheia mai rapid decât într-o lună obișnuită.

„Nu e absolut nici un pericol (cu livrarea pensiilor în ianuarie – n.r.). Este un mic decalaj, cauzat de zilele libere de la începutul anului şi vom recupera acest decalaj. Dimineaţă am avut o nouă şedinţă şi fac acest lucru în fiecare zi, urmăresc de două ori pe zi, şi la începutul programului, şi după, să văd ritmul în care se fac plăţile pentru pensii. Încep de joi (…) Imediat ce am venit din aceste zile libere, mă refer la toţi angajaţii, că eu am lucrat şi în această perioadă, s-au deschis creditele, au ajuns banii în Trezorerie, au ajuns banii la Poşta Română. Se încep plăţile în teren cu joi dimineaţă, fapt care va face ca în zilele următoare oamenii să primească pensiile fără absolut niciun pericol să nu le primească. Ba chiar mi-am rugat colegii de la Poşta Română să facă un efort, şi, faţă de perioada de aproximativ două săptămâni cât dura acoperirea naţională pe întreg teritoriul României, să scurteze la o săptămână, să facă un efort, pentru că e o perioadă după sărbători și oamenii au făcut cheltuieli și în mod evident au nevoie de resurse. (Vor fi întârzieri, n.r.) de trei-patru zile faţă de calendarul obişnuit pentru pensiile care ajung cu poştaşul”, a declarat ministrul Violeta Alexandru la Digi24.

Autoritățile mai anunță că în cazul pensionarilor care nu sunt găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale până la data de 22 ianuarie. În ceea ce privește pensiile care se achită prin cont bancar, calendarul de plată nu se modifică, precizează autoritățile.


Distribuie articolul

You May Also Like