Milioane de lei investiți în distracții pentru copii

Distribuie articolul

Care aveți copii mici, trageți-i aproape, să le spuneți vestea, care nu, aveți un motiv în plus să-i aduceți pe lume (mai ales că și arhiepiscopul s-a oferit să-i boteze pe nou-născuți): peste 7 milioane de lei vor fi investiți în agrement și locuri de joacă. Nu e o glumă, ci o lucrare finanțată de Uniunea Europeană și urcată deja pe platforma electronică națională de licitații.

Concret, pentru că nu e timp de pierdut, primăria a lansat astăzi cererea de oferte pentru proiectarea și execuția unor lucrări de ”investiții în facilități pentru agrement și locuri de joacă pentru copii”, valoarea estimată fiind de puțin peste 7 milioane de lei (inclusiv TVA).  Data limită de depunere a proiectelor este una destul de scurtă, de mai puțin de o lună (4 februarie), pentru că lucrurile trebuie să se miște cât mai repede, doar vorbim de copii și de bucuria lor, nu?

Dar ce se face de acești bani, cu ce se aleg copiii?, e întrebarea care simt că vă frământă. Potrivit proiectului, e vorba de două terenuri de sport multifuncţionale, acoperite cu structură metalică şi membrană impermeabilă (unul de handbal/baschet, altul de fotbal), plus un teren de tenis acoperit, plus spaţii verzi cu alei de promenadă. Și fântână arteziană. Și un loc de joacă pentru copii cu vârste între 3 şi 15 ani.

Tema parcului va fi una cu specific marin iar intrarea se va face din strada Dorului. Celor care nu știu în ce cartier e strada Dorului le spunem noi: Lacul Dulce. Brăila. Pentru că proiectul a fost câștigat de Primăria Brăila.

În total, din valoarea de 8 milioane de lei, doar 40.000 sunt suportați de municipalitatea brăileană, restul vin de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, prioritatea de investiţii “Oferirea de sprijin pentru regenerare fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale”.  

Noroc că Galațiul nu are zone defavorizate, că sigur ar fi accesat și câștigat și el o finanțare similară.


Distribuie articolul

You May Also Like