Disponibilizări și salarii restante la societatea de termoficare Calorgal

Distribuie articolul

Au început concedierile la societatea Calorgal. Începând de luni, 1 octombrie, societatea de termoficare din orașul Galați are o organigramă mai mică cu 221 de angajați. Este doar începutul deoarece la 1 decembrie va fi al doilea val de concedieri colective. În total, vor fi disponibilizați 303 angajați de la Calorgal, astfel încât societatea va rămâne cu doar 177 de salariați. Conform legii, cei care sunt disponibilizați primesc ajutor de șomaj și până la 24 de salarii compensatorii, în funcție de vechime.

În paralel, conducerea societății încearcă să rezolve problema salariilor restante. Salariații și persoanele concediate au primit promisiunea că luni se plătește lichidarea din luna august, urmând că în curând să fie achitate și restanțele din luna septembrie. Întârzierile au stârnit mari nemulțumiri, în special în rândul celor disponibilizați care se tem că nu vor primi banii cuveniți.

Societatea edilitară de termoficare din Galați este în pragul colapsului, după ce Primăria și Consiliul Local au decis, anul trecut, să renunțe la sistemul centralizat. De atunci, municipalitatea a acordat subvenții celor care și-au montat centrale de apartament, în jur de 10.000 de familii, și a decis să transforme 20 de puncte termice din oraș în microcentrale de cartier, investiția fiind estimată la peste un milion de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like