Anchetă la un restaurant din Galați după ce patronul a fost acuzat că-și exploatează angajații

Distribuie articolul

Este scandal la un restaurant-ponton situat pe malul Dunării. O fata de 16 ani care a lucrat în localul unde se organizează nunți spune că are probleme medicale din cauza muncii în exces. Acuzațiile sunt susținute de mama fetei. Aceasta a povestit că fata sa a lucrat la restaurantul deținut de soția lui Răzvan Avram, directorul Agenției de Plăți Sociale. Acolo, angajata ar fi muncit prea mult și în urmă cu două săptămâni i s-a făcut rău.

„S-au înțeles la cinci milioane de lei, cu patru ore pe zi, de joi până duminică. Iar domnul Avram a început să facă presiune şi să-i ceară să muncească 14 ore, de dimineaţă de la 8.00 până seara la 24.00. Şi nu le dădea nimic, nici măcar să mănânce sau să bea apă….Pe data de 15 august au fost foarte aglomeraţi, i-a chemat la muncă şi luni şi marţi. La ora 00.30 fetiţa a căzut din picioare, sesizând toată ziua că îi este rău şi că nu mai putea să stea la muncă. A leşinat şi s-a lovit cu capul de o ţeavă metalică”, a povestit Mariana Bucuță, mama fetei.

Fata a fost internată opt zile la Spital de Copii Sf Ioan. Medicii au stabilit că pacienta are anemie, surmenaj, hematom în urma căderii și traumatism psihic cu antecedente. Potrivit mamei, la spital au ajuns și soții Avram care au încercat să ajungă la o înțelegere.

„El a venit cu soţia lui la spital, fetiţa mea era la Reanimare şi mi-a spus, dânsul, că îmi dă suma de 5.000 de lei ca să nu merg mai departe. Nu a fost de acord să îmi plătească daune morale pentru fetiţă, a vrut să mă atragă în cursă ca să spună că eu îi ameninţ şi că le cer bani. Doar cu soţia lui am vorbit şi i-am spus de ce nu m-a sunat când s-a întâmplat să leşine fata, că era obligată să mă anunţe, fata fiind minoră”, a precizat Mariana Bucuță.

Mama fetei mai susține că fata lucra la restaurant fără forme legale. După leșin, reprezentanții restaurantului le-au cerut tuturor angajaților minori să aducă semnături de la părinți.

„Mesajul a fost primit pe data de 17 august, cu fetiţa s-a întâmplat pe 15. În mesaj şefa lor le solicita să aducă de la părinţi de acasă semnături precum că sunt de acord să muncească. Deci ei până atunci nu aveau nimic”, declară Mariana Bucuță.

Proprietarii restaurantului resping toate acuzaţiile aduse și anunță că au făcut plângere la Parchet pentru șantaj.

„Nu este adevărată această acuzaţie. Nu am nimic de declarat în afara faptului că am făcut la rândul meu o plângere penală pentru şantaj împotriva doamnei. Organele competente vor stabili adevărul”, a declarat Crina Avram, patroana restaurantului.

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă au început o anchetă pentru a stabili dacă a fost accident de muncă și dacă minora avea contract de muncă. De asemenea, cazul este anchetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns