Amenzi pentru molozul aruncat aiurea

Distribuie articolul

Poliția Locală din Galați a făcut o razie la cea mai cunoscută rampă de deșeuri provenite de la construcții. A fost verificată, în principal, legalitatea depozitării molozului și a altor resturi provenite din demolări, iar abaterile au fost sancționate.

”Amenzi în sumă de 15.000 lei au aplicat polițiștii locali la un control întreprins la agenții economici care își desfășoară activitatea în incinta Comat SA (pe strada Grigore Ventura, nr. 2). La acest plan de măsuri, care s-a derulat timp de două zile au fost verificate 25 de persoane fizice și juridice, în acțiune fiind implicați polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului și cei de la Serviciul Control Activități Comerciale. În urma neregulilor constatate polițiștii locali au aplicat un număr de 17 sancțiuni. Au fost date amenzi pentru: ocuparea domeniului public cu diverse materiale fără autorizarea și achitarea taxelor legale (HCL 3007/2006 – trei sancțiuni în valoare de 3.000 lei); neafișarea la locul de desfășurare a activității, a denumirii și a sediului social așa cum au fost înregistrate în registrul comerțului (HG 348/2004 – două sancțiuni în sumă de 500 lei); pentru neîncheierea contractelor de salubritate cu o firmă specializată (HCL 307/2006 – opt sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 lei); pentru lipsă contract salubrizare (HCL 124/2016 – două amenzi în sumă de 3.000). Tot aici, în conformitate cu prevederile OUG 195/2005 – privind protecția mediului, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, în cazul unui agent economic, au luat decizia suspendării activității până la obținerea autorizației de mediu. De asemenea, pe parcursul controlului din incinta Comat SA, oamenii legii au aplicat o sancțiune contravențională în sumă de 2.000 lei, pentru încălcarea legii 211/2011, pentru depozitarea de deșeuri din construcții (moloz) pe un teren ce nu este destinat eliminării unei astfel de categorii de deșeuri”, a precizat Poliția Locală Galați, într-un comunicat de presă.

De menționat că, agenții economici care desfășurau activitate comercială fără a fi autorizați în condițiile legii, respectiv fără a deține „Acordul privind exercitarea activității de comercializare în zone publice”, eliberat de autoritatea administrației publice locale, au fost avertizați și îndrumați pentru a intra în legalitate.


Distribuie articolul

You May Also Like