Ambulatoriul Spitalului TBC, modernizat și dotat cu fonduri europene

Distribuie articolul

După reabilitarea corpului central al Spitalului de Pneumoftiziologie, e rândul ambulatoriului de specialitate să treacă printr-un amplu proces de modernizare și dotare. În acest sens a fost semnat astăzi între beneficiar (Consiliul Județului Galați) și Agenția de Dezvoltare Regională Sud – Est un contract de finanțare cu fonduri europene, în valoare de 9,5 milioane de lei.

Proiectul ”Extindere, reabilitare, modernizare și dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Galați” vizează lucrări de consolidare, supraetajarea construcţiei existente, extinderea pe orizontală a clădirii, lucrări de creştere a eficienţei energetice, lucrări de amenajare interioară şi instalaţii, realizarea unui zid de sprijin pentru consolidarea amplasamentului. De asemenea, ȋn cadrul proiectului se vor achiziţiona echipamente medicale ȋn valoare de 3.141.880,40 lei (inclusiv TVA).

Din bugetul total, cofinanțarea din partea Consiliului Județului este de sub 200.000 de lei, reprezentând 2 % din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

La sfârșitul anului trecut a fost inaugurat și corpul central al unității medicale, după ce a fost consolidat, reabilitat, modernizat şi extins pe verticală cu un etaj. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 6,2 milioane de lei, din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Galaţi.


Distribuie articolul

You May Also Like