Veste proastă pentru praful de la combinat: va fi acoperit cu praf din Africa

Distribuie articolul

Ciudată combinație: niște praf care vine tocmai din Sahara se va amesteca la Galați cu niște praf de la combinatul siderurgic și va intra în plămânii gălățenilor. Plămânii, oricum, sunt plini de praf pentru că băștinașii respiră de când se știu tot felul de porcării de la industria zonei.

Știrea este că un nor de praf saharian se apropie de România. Praful roșiatic care vine din Africa a apărut deja în Spania, Franța, Italia și Malta și începând de miercuri este vizibil în vestul și centrul României.

Specialiștii spun că norul se va extinde timp de trei zile fiind posibil să ajungă până la Galați și Brăila. Probabil, norul roșiatic se va risipi sâmbătă datorită unui front de aer care va curăța atmosfera.

Reprezentanții Agenției de Mediu vor monitoriza în permanență calitatea aerului și vor face informări publice. Situația va fi urmărită cu atenție deoarece concentrația de particule de praf din aer care depășește limitele admise poate cauza probleme astmaticilor sau persoanelor care suferă de alte afecțiuni respiratorii ori pulmonare.


Distribuie articolul

You May Also Like