Am încercat să aflăm care va fi prima parcare supraetajată din Galați

Distribuie articolul

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a vorbit de multe ori despre proiectul pe care l-a demarat în Mazepa spunând că este prima parcare supraetajată din oraș. Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, nu vorbește prea des despre proiectul pe care îl implementează la Spitalul Județean și nu a spus că parcarea supraetajată din Micro 19 este prima, a doua sau mai mare. Povestea ne-a stârnit nouă curiozitatea și am încercat să aflăm care va fi prima parcare supraetajată din Galați.

Prima parcare supraetajată din Galați va fi a doua, iar a doua parcare supraetajată din oraș va ieși pe primul loc. Încurcate sunt ițele administrative care au provocat o situație atât de confuză din punct de vedere electoral.  La casele de pariuri, cea mai bună cotă a fost acordată parcării de la Spitalul Județean. Acolo lucrările au început  în primăvara anului trecut și sunt programate să se finalizeze peste aproximativ jumătate de an.  Altfel spus, dacă lucrările nu vor fi gata până la finalul acestui an, cu siguranță inaugurarea se va face la primăvară.

Potrivit proiectului, parcarea supraetajată de lângă spital va avea, în prima fază, două nivele și o capacitate de 317 locuri, din care 17 locuri vor fi destinate persoanelor cu handicap. Parcarea va fi iluminată, păzită și supravegheată video. Prima parcare supraetajată din Galați va putea fi utilizată atât de angajații și vizitatorii Spitalului de Urgență, cât și de locatarii blocurilor din zonă, aceștia din urmă putându-și parca mașina contra-cost. Consiliul Județean este pregătit să extindă parcarea pe verticală, dacă numărul cererilor pentru locuri de parcare va fi mare. Construcția suportă încă un etaj cu capacitate de 150 de locuri.

Și la a doua parcare supraetajată din Galați (Mazepa, la Ancora) se lucrează. După ce edilii au încurcat utilitățile și proiectele de vreo două ori, constructorii parcării finanțate de Primărie au terminat lucrările la fundație și s-au apucat de structura de rezistență. Obiectivul va fi gata peste un an. Potrivit reprezentanților municipalității „prima parcare supraetajată din Galați” va avea un etaj în plus și mai puține locuri, în comparație cu concurenta din Micro 19.

„Prima parcare supraetajată din municipiul Galați va fi o construcție tip parter + 3 etaje cu un număr de 214 de locuri de parcare și 50 spații de depozitare tip boxe individuale. Construcția va fi prevăzută cu sisteme pentru eficiența energetică (iluminat LED cu senzor de proximitate și aprindere în cascadă; panouri solare producere apă caldă în paralel cu instant electric; termoizolații spații încălzite; încălzire electrică locală cu senzor de prezență și programare temporală); sisteme de management inteligent (sistem control acces cartele cu autotaxare; sistem monitorizare video; sistem semaforizare cu senzor și afișaj nr. locuri de parcare și racorduri electrice pentru 21 de stații de încărcare autovehicule electrice). Obiectivul Construire parcare supraetajată zona Mazepa I, aferentă bloc R5 are ca termen de finalizare a construcţiei data de 28.09.2020. Valoarea proiectului este de 9.453.360 lei cu TVA”, a anunțat Primăria Galați.

Întrebarea este unde va fi construită a treia parcare supraetajată din oraș?


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns