Cartele prepay cu buletinul și amenzi mai mari pentru apelurile false la 112

Distribuie articolul

Cartelele telefonice prepay vor fi cumpărate doar cu buletinul, iar amenzile pentru apeluri false la numărul unic de urgență 112 vor crește de cinci ori. Sunt două dintre deciziile anunțate de premierul Viorica Dăncilă în contextul incidentelor din ultima perioadă.

Guvernul a adoptat marți, 27 august, o ordonanță de urgență privind modificarea și completarea legislației în vederea îmbunătățirii gestionării apelurilor de urgență. Astfel, de la 1 ianuarie, anul viitor, cartelele prepay vor fi comercializate doar după prezentarea actului de identitate. Cei care vor cumpăra cartele înainte de finalul anului, vor avea la dispoziție opt luni pentru a trimite autorităților datele de identificare. De asemenea, de la 1 septembrie 2020, nici cartelele de tip SIM nu vor mai putea fi cumpărate fără buletin.

Tot prin ordonanță de urgență, Guvernul a decis să majoreze amenzile pentru apelurile false la 112, până la 5.000 de lei. Valorile amenzilor aplicate pentru săvârșirea acestei contravenții au fost majorate astfel: minimul de la 500 de lei la 1.500 de lei, iar maximul de la 1.000 la 5.000 de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like