Am aflat cum am putea scăpa de Liviu Dragnea și de Florin Pâslaru

Distribuie articolul

De câteva zile, pe FB circulă în mod brownian o postare venită tocmai din Franța. Chestia face referire la Legile Moralității adoptate în urmă cu un an la Paris și care pun tot felul de piedici politicienilor lacomi. Chiar dacă promulgarea s-a produs în septembrie 2017, timpul scurs de pomană dovedește că politicienii români nu învață nimic. Sau mai degrabă, nu vor să învețe nimic.

De aceea, profităm de ocazie ca să vă arătam cum putem scăpa de penalii cocoțați în funcții publice, dar și de rudele, soți, soții, copii și nepoți, ajunse în poziții plătite de la buget. În plus, am aflat cum am putea rade toate privilegiile speciale pe care nemernicii ajunși în Parlament și le acordă singuri. Este simplu: luăm modelul francez și, eventual, îl extindem de la parlamentari (legea franceză vorbește în special de parlamentari) până la aleșii locali.

Foarte pe scurt, conform Legilor Moralității promulgate de președintele Emmanuel Macron, nici un politician cu cazier judiciar nu mai poate fi ales în Franța de acum înainte, parlamentarilor le este strict interzis să își angajeze membrii familiei, politicienii sunt obligați să dea socoteală pentru indemnizațiile primite, cumulul de mandate nu mai este permis, iar aleșii nu mai au voie să fie plătiți de societăți de lobby.

Dacă am aplica modelul francez, personaje precum Liviu Dragnea, Cătălin Rădulescu-mitralieră sau Florin Pintea Pâslaru nu ar mai avea ce căuta în viața publică. De asemenea, ar dispărea găștile din vârful politicii, baronii locali și politicienii influenți care își urmăresc propriile interese (ministrul Teodorovici vorbea recent despre interesele politicienilor gălățeni legate de bacul de la Dunăre).

Nu în cele din urmă, dacă am extinde interdicțiile până la nivelul aleșilor locali, organigramele Primăriilor, Consiliilor Județene, instituțiilor subordonate ar deveni peste noapte pustii.

Nu suntem naivi să credem că se va aplica modelul francez și la noi. Probabil, de inițiativa Fără penali în funcții publice se va alege praful, poporul va aștepta cu calm a doua condamnare la pușcărie a șefului Camerei Deputaților, parlamentarii cu probleme penale vor continua să modifice legile justiției după chipul și asemănarea lor, Pâslaru și alții ca el vor fi bine merci, iar bacul Galați-Tulcea va face profit. Vive la Roumanie!


Distribuie articolul

You May Also Like