Alimentele nu vor fi raționalizate, orașele nu vor fi închise. Ce se întâmplă cu pensiile și școlile

Distribuie articolul

Autoritățile anunță că instalarea stării de urgență nu va duce la închiderea orașelor sau la raționalizarea alimentelor. De asemenea, școlile rămân închise, iar pensiile vor fi plătite la timp sau chiar mai repede. Autoritățile le solicită românilor să se informeze doar din surse oficiale, din cauza numărului mare de informații false care au apărut în ultima perioadă. 

Orașele nu vor fi închise, iar alimentele nu vor fi raționalizate. Autoritățile din județele Galați și Brăila îi asigură pe cetățeni că nu au în vedere astfel de măsuri. În plus, oamenii sunt îndemnați să se informeze doar din surse oficiale. Asta în condițiile în care în spațiul public circulă numeroase informații false. În ultimele două zile, gălățenii și brăilenii au stat la cozi uriașe și au golit supermarketurile, magazinele de cartier și farmaciile. Rafturile cu făină, mălai, conserve și ulei au rămas goale, în timp ce farmaciile nu mai au de ceva timp vitamina C și medicamente antivirale.

„Este EXCLUSĂ raționalizarea alimentelor sau închiderea benzinăriilor în timpul stării de urgență! Vă îndemn să vă informați DOAR din surse oficiale! Trebuie să fim responsabili, iar stârnirea isteriei nu este un comportament responsabil! Trebuie să EVITĂM AGLOMERAȚIA!!!”, a scris, pe Facebook, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc.

Școlile rămân închise până după Paște. Anunțul a fost făcut duminică seara de ministrul Educației, Monica Anisie. Inițial, perioada de suspendarea cursurilor era stabilită între 11 și 22 martie. Ministrul a declarat că în timpul stării de urgenţă şcolile rămân închise, ceea ce înseamnă că perioada de suspendare se va prelungi până după vacanța de Paşte. Conform structurii anului şcolar, vacanţa de Paşte este între 4 și 21 aprilie.

În ceea ce privește pensiile, reprezentanții Guvernului anunță că nu sunt probleme cu banii și că este posibil să se facă plata în avans a acestor drepturi.

„Se vor respecta toate obligațiile de plată pentru pensii. Suntem conștienți că în această perioadă oamenii trebuie să-și primească pensiile la timp. Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai mult luni, avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români. (…) Cert este că nu vor mai fi întârzieri la plata pensiilor, ne străduim ca ele să fie făcute cât mai repede cu putință ca oamenii să aibă bani pentru acoperirea cheltuielilor”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la postul România TV.


Distribuie articolul

You May Also Like