Caz de coronavirus la Galați. Pacientul a fost transferat la București

Distribuie articolul


Se înmulțesc persoanele infectate cu coronavirus. 19 cazuri, printre care un pacient din Galați, au fost confirmate în ultimele 24 de ore. În total, în România sunt 158 de persoane infectate cu virusul din China.


Pacientul din Galați a fost transferat noaptea trecută cu ambulanța specială la București. Este vorba despre o persoană care se afla în centrul de carantină organizat de autoritățile județene. Aceasta a venit recent din Italia și deoarece a avut simptomele virusului a fost mutată cu izoleta la Institutul Matei Balș din București.


„Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.
Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania.
Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.


O situație asemănătoare s-a petrecut la Brăila. Duminică, autoritățile au anunțat că două persoane venite din Italia în urmă cu patru zile au fost infectate cu COVID-19.

Persoanele nu au intrat în contact cu alți brăileni, fiind duse sub escorta Poliției de la frontieră până în spațiul de carantină. Pacienții au fost izolați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Brăila.


Distribuie articolul

You May Also Like