Un șofer beat-mort din județul Galați era să omoare un consătean: l-a lovit cu mașina și apoi a fugit

Distribuie articolul

Un bărbat aflat în prag de comă alcoolică a lovit un pieton și apoi a fugit de la locul accidentului. S-a întâmplat aseară(luni, 18 iunie) pe DJ252, în localitatea gălățeană Barcea. Șoferul, un bărbat de 61 de ani, a lovit un consătean și, apoi, a abandonat mașina și a dispărut în sat. Victima a fost transportată la spital de o ambulanță chemată de martorii accidentului. Tânărul este internat la Spitalul Clinic de Urgență din Galați și are multiple fracturi, dar viața nu îi este pusă în pericol. Vinovatul a fost găsit de polițiști la domiciliu. După ce a suflat în etilotest, polițiștii au aflat că șoferul avea o alcoolemie de peste 1 la mie. El a fost reținut pentru 24 de ore iar astăzi află dacă își va petrece următoarele 30 de zile după gratii.

„Un bărbat de 61 de ani din localitatea Barcea a accidentat o persoană de 37 de ani, din localitate, care se afla pe carosabil. Accidentul a avut loc pe DJ252 , în localitate, luni, la ora 18.50. După accident, șoferul a părăsit mașina și a fugit de la locul faptei. Polițiștii l-au descoperit la puțin timp după accident plecând de la numărul de înmatriculare al mașinii abandonate pe șosea. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că șoferul avea o alcoolemie de 1,06 la mie. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și astăzi va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Pe numele cetățeanului cu mintea întunecată de băutură, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului.


Distribuie articolul

You May Also Like