Alcoolul la volan, principalul motiv de amendă sau dosar penal la Galați

Distribuie articolul

La sfârșitul săptămânii trecute, Poliția Rutieră din Galați, în cooperare cu omologii din Brăila, au derulat o amplă acțiune cu efective sporite, pentru prevenirea și combaterea abaterilor de la Codul Rutier. Pe lângă întregul efectiv al Poliției Rutiere din Galați, la acțiune au participat și 8 agenți de la Poliția Rutieră Brăila.

”A fost o acțiune obișnuită, pe parcursul căreia am vrut să vedem cum înțeleg conducătorii auto să respecte legea în trafic. Din păcate, sunt încă mulți șoferi care nu respectă regulile de circulație, lucru care conduce, de multe ori, la producerea unor evenimente rutiere cu urmări grave. Astfel de acțiuni vor continua, pentru că vrem să consolidăm disciplina în trafic și să prevenim astfel producerea unor evenimente cu urmări tragice”, ne-a declarat șeful Poliției Rutiere din Galați, comisarul șef Bogdan Carp.

Pe parcursul acțiunii, care a durat două zile, polițiștii rutieri au aplicat 162 de amenzi contravenționale, pentru cele mai diverse abateri de la prevederile Codului Rutier, pornind de la conducerea în stare de ebrietate, neacordarea de prioritate, lipsa Inspecției Tehnice Periodice, depășirea vitezei legale și până la lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefonul mobil fără dispozitiv de tip hands free.
Cinci dintre conducătorii auto trași pe dreapta de polițiștii rutieri s-au ales cu dosare penale, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Alți 17 șoferi opriți de poliție au rămas fără permise de conducere pentru 90 de zile, pentru că s-au urcat băuți la volan. Printre aceștia și trei ”hoți de mirese”, care, sâmbătă seară, circulau prin Galați, cu mașinile, deși băuseră la nunți. Cele mai multe permise suspendate, 13 la număr, au fost pentru conducerea în stare de ebrietate, 2 pentru neacordare de prioritate la pietoni și câte unul pentru neacordare de prioritate la vehicule și ignorarea semnalelor agentului de circulație.
Pe parcursul acțiunii, polițiștii rutieri au mai reținut 20 de certificate de înmatriculare pentru diverse defecțiuni tehnice și 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.


Distribuie articolul

You May Also Like