Gaură de 111 milioane de lei în bugetul local

Distribuie articolul

Un sfert din veniturile estimate în trimestrul al treilea nu a ajuns la bugetul local, gaura provocată fiind de 111 milioane de lei. Cel mai afectat sector rămâne cel al investițiilor: 59 de milioane de lei, adică două treimi din fonduri, nu au mai fost alocate.

Acuzațiile vin din partea liderului consilierilor locali PNL, Onuț Atanasiu, și se bazează pe Raportul de specialitate întocmit de Rodica Câmpeanu, director financiar contabil în cadrul Primăriei Galați.

Conform documentului, veniturile bugetului local de funcționare la trimestrul al III-lea 2019 au fost în sumă de 457 de milioane de lei. La data de 30 septembrie, ele s-au realizat în sumă de 346 de milioane de lei, în procent de 76% față de prevederile trimestriale. În aceste condiții, cel mai afectat sector a fost cel al investițiilor. Cheltuielile bugetului local de dezvoltare au fost planificate în sumă de 86 de milioane, dar s-au realizat doar la nivelul a 27 de milioane de lei, respectiv 32%.

”Realizarea a fost mică deoarece majoritatea obiectivelor de investiții au fost realizate pe bugetul creditelor interne și externe”, susține directorul Rodica Câmpeanu.

”În realitate, s-a cheltuit exact cât s-a putut, dat fiind că din veniturile planificate, de 86 de milioane, s-au realizat doar 27 de milioane. Actuala administrație dovedește că nu este în stare să prefigureze un buget realist, că nu reușește să colecteze sumele cuvenite și că nu se poate ține de un program de investiții care este, și așa, extrem de firav”, acuză Onuț Atanasiu.

O continuare a acestor discuții va avea loc, cu siguranță, la ședința Consiliului Local de joi, când pe ordinea de zi este și execuția bugetară.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns