Agricultură digitalizată în Bazinul Mării Negre

Distribuie articolul

Un consorțiu internațional format din șase organizații din Grecia, Bulgaria, Armenia, Romania, Georgia și Moldova va derula, timp de 20 de luni, un proiect de transformare digitală pentru sectoare agricole și conexe din zona Mării Negre, cu o alocare bugetară totală de 641,879.76 de euro.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Inginerie, este partener în proiectul „Pregătirea în comun a condițiilor din sectoarele agricole și conexe din zona BSB pentru transformarea digitală” – BSB Smart Farming (BSB908). Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 ENI-CBC-BSB.

Prima etapă de implementare a constituit-o realizarea unei analize privind agricultura inteligentă în țările și regiunile BSB din consorțiul proiectului, iar rezultatele obținute au fost prezentate în cadrul evenimentului comun transfrontalier intitulat ”Black Sea Basin Smart Farming Workshop (Current Situation)”.

Workshop a fost organizat online, săptămâna trecută, pe platforma Zoom, rpin intermediul Universității ”Dunărea de Jos”
Evenimentul a reunit peste 50 de experți din domenii interdisciplinare, ce vor contribui la crearea și la dezvoltarea unei comunități sustenabile și care va sprijini adoptarea noilor tehnologii inteligente în agricultură și sectoarele conexe.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns