Schimbare la schimbare pentru clasele terminale!

Distribuie articolul

Brambureală generală la Ministerul Educației Naționale, ce-i drept în urma unor impuneri de la Ministerul Sănătății dar și de la Grupul de Comunicare Strategică.


Ne referim la elevii din anii terminali ce vor avea de susținut in vară Evaluări Naționale. Elevii respectivi, părinții dar și cadrele didactice sunt bulversați de roata schimbărilor fără nicio noimă dictată de autoritățile ce gestionează criza pandemică. O săptămână de vacanță de Paște era prima variantă prinsă în calendarul MEN la începutul anului școlar. Apoi, o lună de vacanță care să cuprindă Sărbătorile Pascale – atât Paștele Ortodox cât și cel Catolic. Acum iarăși s-a revenit și s-a propus o săptămână de vacanță pentru Paștele Ortodox și una pentru cel Catolic.
Ministrul Educației a declarat că între aceste două vacanțe, respectiv în perioada 12 – 29 aprilie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor face exclusiv cursuri online.


Evaluarea Națională și Bacalureatul rămân pe calendarele anunțate deja, cu o modificare la cea din urmă, unde probele de competențe nu vor fi mai susținute în acest an, ci echivalate, la fel ca anul trecut.


Probele scrise de la Evaluarea Națională au loc în intervalul 22 – 25 iunie, iar cele de la Bacalaureat în perioada 28 iunie – 1 iulie.
Ceilalți elevi vor intra în vacanță pe 2 aprilie și vor reveni la cursuri pe 4 mai. O vacanță prelungită impusă actualului ministru Câmpeanu de Arafat și Voiculescu.


Anul şcolar va fi prelungit cu o săptămână, elevii urmând a intra în vacanța de vară pe 25 iunie, în loc de 18 iunie.


Distribuie articolul

You May Also Like