Sute de polițiști și jandarmi, de strajă în minivacanța Sfânta Maria

Distribuie articolul

Sute de polițiști, jandarmi și polițiști locali din Galați vor fi la datorie în minivacanța de Sfânta Maria. Poliția județului Galați va scoate pe străzi cel puțin 200 de polițiști, pentru asigurarea ordinii publice, dar și pentru monitorizarea traficului și prevenirea accidentelor cu urmări grave. Toate radarele Poliției Rutiere vor fi pe străzile din Galați, dar și pe principalele șosele din județ.

”Pe linie rutieră se va acționa pe principalele artere de circulație pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de rutiere – viteza excesivă sau neadaptată condițiilor de drum, imprudența pietonală, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, precum și pentru fluidizarea căilor de acces către zonele aglomerate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției județului Galați.

Și Jandarmeria iese în stradă cu efective sporite. Cel puțin 100 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe durata minivacanței de Sfânta Maria. În sprijinul jandarmilor gălățeni vine Gruparea Mobilă Bacău, structură de intervenție rapidă a Jandarmeriei Române.

”Ne sprijină colegii de la Bacău, mai ales în misiunile din nordul județului. Sunt multe manifestările culturale, sportive și religioase în această perioadă și trebuie să le acoperim pe toate”, ne-a declarat șeful Jandameriei Galați, colonelul Dănuț Vasilică.

Poliția Locală din Galați are 60 de agenți în stradă pentru asigurarea ordinii publice pe parcursul minivacanței.

”Siguranță maximă e cuvântul de ordine în aceste zile. Suntem pregătiți să intervenim în orice moment pentru a preveni sau pentru a sancționa orice abatere care ar tulbura climatul de siguranță publică”, a declarat directorul general al Poliției Locale Galați, Petrică Hahui.


Distribuie articolul

You May Also Like