Admitere pe bază de probă practică la Actorie la Galaţi

Distribuie articolul

O poezie lirică, o fabulă, un monolog şi o povestire. Sunt „temele” pe care un aspirant la actorie trebuie să le pregătească pentru admiterea la Facultatea de Arte din Galaţi. Spre deosebire de anii trecuţi, examenul de anul acesta va consta numai în proba practică. Şi asta pentru că la Actorie doar talentul contează.

Anul acesta sunt 10 locuri la buget şi 8 cu taxă, iar înscrierile vor avea loc în intervalul 10-15 iulie. Florin Toma, profesor şi director al Teatrului Dramatic a explicat avantajele alegerii unei facultăţi tinere:

„Suntem Facultatea cu două studiouri de teatru proprii, practica de specialitate se face la Teatrul Dramatic, studenţii noştri au posibilitatea să colaboreze cu trupele independente de teatru. Avem spaţiu şi timp de lucru pentru student, mai mult decât la Bucureşti. Şi ne lăudăm cu un grad de angajare, după absolvire, de 60%. Foarte mulţi studenţi de-ai noştri sunt acum actori la Galaţi, Bucureşti, în ţară şi chiar în străinătate, în trupe particulare”.

Cei care vor să vadă ce înseamnă să fii student la Actorie sunt invitaţi să vizioneze pe 24 iunie, de la ora 16,00, la Studioul de la Educaţie Fizică (sala 201, et. 2) examenul final colectiv al studenţilor de anul II, concretizat în spectacolul Steaua fără nume de Mihail Sebastian. Intrarea este liberă.


Distribuie articolul

You May Also Like