EDITORIAL/ Când ipocrizia bate filmul cu saltimbanci…

Distribuie articolulÎn campania electorală din toamnă pentru alegerile parlamentare, secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii pe-atunci, George Scarlat, actualmente parlamentar PNL și președinte al Comisiei pentru agricultură din Senat, ne povestea frumos cum e cu despăgubirile pentru fermierii afectați de seceta pedologică, câți bani le-au fost acestora direcționați si ce planuri de viitor mărețe au liberalii dacă vor ajunge la putere.


De ajuns, au ajuns numai că acele promisiuni s-au uitat repede iar senatorul liberal, acest Scarlett O’Hara în variantă masculină, valsează cu năduf contra intereselor fermierilor.


Concret, zilele trecute, la o audiere în comisie a ministrului Oros, Scarlett de Galați via Liești s-a abținut la votul prin care se dezbăteau amendamente ce prevedeau acordarea despăgubirilor pentru seceta pedologică. Cum bugetul Ministerului Agriculturii nu are prevăzute aceste plăți pentru anul în curs, socialiștii din Opoziție au cerut explicații și au încercat un șantaj sentimental ce le este în gena proprie. Dar, cum era de așteptat, nu le-a ieșit.


Rămâne însă aceiași variantă de lucru cu care PSD i-a amăgit pe fermieri ani la rândul și pe care PNL a preluat-o cu sârg, aceea de „prostitutio in integrum” la care sunt supuși agricultorii patriei. Printre cei ce s-au abținut la votul ce i-ar fi despăgubit pe fermieri îl mai regăsim pe Daniel Constantin, voiajorul politic de serviciu ce n-a scăpat nici un partid, poate doar UDMR (PC, PSD, ALDE iar acum PNL).


Revenind la Scarlett O’Hara de Liești, din păcate, dincolo de disciplina de partid, non-sensul asezonat cu o ipocrizie strașnică sunt ceea ce îl guvernează. Păcat. Parcă așteptările erau altele…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns