Admitere 2017: cum și-au împărțit locurile facultățile de la Dunărea de Jos

Distribuie articolul

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați scoate la concurs, pentru admiterea din această vară, 1.748 de locuri la buget și aproape 1.600 cu taxă.

Cifrele sunt repartizate, pe cele 13 facultăți, după cum urmează: cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Medicină și Farmacie – 266 la buget (din care 83 numai la specializarea Asistență medicală generală) și 72 la taxă, la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică – 250 de locuri la buget (din care 80 numai la calculatoare) și 128 la taxă iar la Facultatea de Inginerie – 210 la buget și alte 142 de locuri la taxă. Apoi urmează, în ordine: Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor -158 de locuri bugetate și 189 la taxă, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor – 130 buget/173 taxă, Facultatea de Litere -125 buget (18 la jurnalism)/253 taxă, Facultatea de Arhitectură Navală – 100 buget/ doar 3 locuri la taxă, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie – 100 buget/244 taxă, Facultatea de Științe juridice, sociale și politice – 99 buget/79 taxă și Facultatea de Educație Fizică și Sport și cea de Științe și Mediu, cu câte 75 de locuri fiecare la buget și 182 , respectv 43 la taxă.

Cele mai puține locuri la buget sunt la Facultatea de Arte  – 30 – împărțite, în mod egal la specializările: artele spectacolului, canto și arte plastice (pictură). Inedită este specializarea Artă sacră de la Istorie, Filosofie și Teologie, care va pregăti restauratori pictură și biserici, și are, pentru prima dată la Galați, repartizate 8 locuri la buget și 22 la taxă. Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila scoate la concurs, în acest an, 130 de locuri la buget și 55 la taxă pentru specializările: inginerie mecanică, inginerie și management, ingineria mediului și agronomie.

Preînscrierile sunt funcționale, ceea ce înseamnă că cei care se înscriu online, pe platforma www.admitere.ugal.ro beneficiază de o reducere de 10% din taxa de înscriere (rămasă și anul acesta la valoarea de 150 de lei).

CITEȘTE ȘI:

Proiect educațional de voluntariat „Semn SPRE carte”

Înghețata cu topping de morcov și miere de tei – propunerea SIA Galați pentru Ecotrophelia


Distribuie articolul

You May Also Like