Proiect educațional de voluntariat „Semn SPRE carte”

Distribuie articolul

Școala Gimnazială Ștefan Octavian Iosif din Tecuci, în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială Emil Gârleanu din Galați derulează zilele acestea un proiect educațional extrem de interesant, „Semn SPRE carte”, ce are ca scop donaţia de carte pentru înfiinţarea bibliotecii şcolii din Galați.

Ideea a pornit de la faptul că se vorbește tot mai des, în ultimul timp, de faptul că lectura nu mai este o obișnuință în rândul copiilor. Parțial adevărat, ar spune inițiatorii proiectului pentru că de multe ori copiii și-ar dori să citească „dar nu au acces la cărți”. Și există și unii părinți care din cauza problemelor financiare pun ccărțile la coada listei de priorități.
Pentru că Școala Gimnazială Ștefan Octavian Iosif din Tecuci s-a confruntat cu o criză a cărților și a durat ceva până când biblioteca a fost refăcută, profesorii de acolo s-au gândit că ar putea ajuta și pe alții să prevină astfel de situații.

„Am aflat că Şcoala Gimnazială Specială Emil Gârleanu din Galaţi, nu are bibliotecă (ci doar încăperea cu rafturile goale) și că există dorința de a imprima elevilor deprinderile cititului. În clase există cărți personale ale cadrelor didactice, aduse pentru elevi, dar nu este suficient. Astfel, a încolțit ideea să ne mobilizăm și să oferim cel mai frumos dar, darul de carte. Suntem convinși că lectura își va recăpăta locul binemeritat și să le spunem tuturor că, cititul te face om întreg. Noi, cei ce avem drag de carte, dorim să împărțim cu alții ceea ce avem și anume dragostea pentru cuvântul tipărit. Dorim să surprindem bucuria pe chipul celor ce primesc, dar și a celor ce dăruiesc”, ne-a declarat Niculina Boștiog, profesor la școala din Tecuci.

Până în prezent s-au colectat 4.215 cărți, s-au implicat peste 170 de cadre didactice, ajutate de peste 420 de elevi din peste 50 de școli. Toată operațiunea de colectare a cărților a durat în jur de 2 luni.

Distribuie articolul

You May Also Like