„Asociația Galați, orașul meu” propune de ,,Ziua Dunării la Galați”, un festival al brăgii și croaziere pe Dunăre spre Brăila

Distribuie articolul

 „Asociația Galați, orașul meu vă propune participarea în calitate de partener, la organizarea în 2018 a unui eveniment cultural de ,,Ziua Dunării”, promovarea profesionistă al acestuia și prevederea sumei necesare din bugetul local pentru anul 2018. Descrierea proiectului :

Titlul evenimentului: ,,Ziua Dunării la Galați”

Locație: Strada Domnească-segmentul Parcul Eminescu-Strada Gării, zona pietonală de la P-uri, Faleza superioară-esplanada de la Elice, Faleza inferioară-Palatul Navigației-Valurile Dunării.

Data: 29-30 iunie 2018

Organizatori: Primăria Galați, Consiliul Județului Galați, Teatrul Muzical N.Leonard Galați, Teatrul Dramatic Fani Tardini Galați, Muzeul de Istorie Paul Păltânea Galați, Complexul Muzeal de Științele Naturii Răsvan Angheluță Galați, Muzeul de Artă Vizuală Galați, C.C.D.J Galați, Asociația Galați, orașul meu,  Liceul de Artă D.Cuclin Galați, alte ONG-uri

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Galați și Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Vega Company(pentru nava ,,Vega River”), producători de bragă din Galați, orașe din România și zona balcanică, comercianți de dulciuri, produse de patiserie tradiționale, specifice începutului secolului XX, Fabrica de bere ,,Martens” Galați, mass media gălățeană

Scopul  evenimentului: organizarea unui eveniment tradițional al orașului având în vedere că Galațiul a fost un port la Dunăre de renume mondial, oraș cu 21 de consulate și agenții navale străine, promovarea Galațiului la nivel național și internațional, valorificarea turistică și economică a festivalului, reproducerea atmosferei de epocă,  a începutului secolului XX-perioada interbelică, prezentarea   publicului gălățean a produselor tradiționale gălățene din acea perioadă.

Descrierea evenimentuluiStrada Domnească va fi închisă circulației auto, pe segmentul Parcul Eminescu-strada Gării, pe perioada 29.06.(ora 10.00)-30.06.2017(ora 21.00), devenind pietonală(,,La pas pe Domnească”). Pe strada Domnească din Galați se va crea o atmosferă de epocă, prin construirea în zona Palatului Administrativ(Prefectura)-Teatrul Dramatic, a unor elemente de butaforie, ce vor reproduce căteva fațade ale imobilelor și prăvăliilor Galațiului ante- și interbelic. Va fi montat un ecran cu dimensiuni generoase unde va fi proiectat filmul 3D de reconstruire virtuală a centrului istoric, realizat de studenți din cadrul Facultății de Inginerie la comanda Asociației Galați, orașul meu. Se va instala o terasă cu mobilier vintage, cu stâlpi de iluminat retro, jardiniere de flori, unde diverși producători vor comercializa produsele tradiționale expuse(dulciuri, bragă, produse de patiserie, bere tradițională ,,Ploll”). În apropiere se va instala o scenă, organizându-se spectacole de de muzică, teatru, dansuri, unde vor performa diferiți artiști, actori, de la teatrele gălățene, licee, comunitățile etnice din Galați. Se vor organiza de-a lungul străzii Domnească expoziții de pictură, fotografie, târguri de antichități, de carte, se vor monta din loc în loc panouri cu imagini reprezentând Galațiul de altădată, vor fi instalate puncte de desfacere a băuturilor răcoritoare, bragă, înghețată. Pe segmentul Domnească-Faleza Inferioară se vor plimba figuranți(tineri și vârstnici) costumați în stil retro, caracteristic vremurilor(inclusiv lustragii, vânzători de ziare, de lozuri, baloane, ofițeri, soldați, guvernante), vizitatorii putându-se fotografia cu aceștia. Va fi organizată o expoziție de automobile retro în zona pietonală de la P-uri.

Va fi organizat un Festival al brăgii, unde bragagii îmbrăcați în costume tradiționale ale zonei din care provin,  își vor comercializa braga produsă, se va organiza o competiție de degustare cu juriu și premii, pentru titlul de ,,cea mai gustoasă bragă”.

Pe perioada celor două zile vor fi organizate croaziere pe Dunăre spre Brăila, cu pasagerul ,,Borcea”, nava școală ,,Steaua Polară” și alte 3 nave de tip pasager(Vega River, Muntenia). Vor fi stabilite prețuri rezonabile de 20-30 lei/pers. Vor fi instalate pe faleza inferioară puncte pentru procurarea biletelor, vânzarea unor tricouri, șepci cu logo-ul orașului, suveniruri, hărți. Pe segmentul Palatul Navigației-Valurile Dunării vor fi instalate panouri cu fotografii, imagini cu Galațiul vechi și nou, puncte de desfacere a unor produse de patiserie, bragă, înghețată. Voluntari îmbrăcați în costumații retro se vor plimba printre vizitatori, turiști, vor urca pe nave, întreținând atmosfera. În acest sens, se vor confecționa 100(una sută) costumații și accesorii(pălării, umbrele)pentru figuranți și artiști, 60 de damă și 40 pentru bărbați.

Buget estimat: 250 000 lei.”, se arată în proiectul propus și înregistrat ieri, la Primăria Municipiului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like