Se înmulțesc șoselele moderne din zona Galați-Brăila. Se lucrează la proiectul drumului expres care va lega Moldova de Dobrogea

Distribuie articolul

Încă o șosea se va construi în apropierea orașului Galați. Zilele trecute, la Guvern au fost semnate contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție a drumului expres Focșani-Brăila. Tot Brăila va fi legată prin drumuri moderne de Buzău și Constanța. Singura speranță a gălățenilor pentru a ieși din izolare este să se realizeze drumul expres Galați-Brăila.

Drumul expres Focșani-Brăila va avea 76 de kilometri și va face legătura între Moldova și Dobrogea peste podul în construcție la Dunăre. Șoseaua se va conecta cu drumul expres Buzău-Brăila-Tulcea-Constanța.

Investiția aparține Ministerului Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și are durata de execuție de 24 de luni.

În ceea ce privește drumul expres Galați-Brăila, autoritățile caută finanțare pentru șosea. La începutul lunii iunie, CNAIR a depus aplicația de finanțare pentru proiectul „Construcția Drumului expres Brăila – Galați” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Conform planului, șoseaua de 12 kilometri lungime va avea trei poduri, un pasaj și două viaducte, va fi gata în 2024-2025 și va costa 837 milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like