A venit vacanţa: ce facem cu micuţii cât suntem la serviciu?

Distribuie articolul

Vacanţa, motiv etern de bucurie pentru copii, e intervalul care dă bătăi de cap părinţilor, mai ales când aceştia au locuri de muncă deloc permisive.  Da, am scăpat de teme şi de trezitul dis de dimineaţă, dar nu ştim ce să facem cu micuţii, cât suntem la serviciu! Mai multe afterschool-uri şi societăţi de profil din Galaţi au organizat programe educative pentru copiii aflaţi în vacanţă. Ofertele sunt pe măsura imaginaţiei şi a… buzunarului! Iată câteva variante, ordinea fiind absolut aleatorie!

Piano Art, asigură, de exemplu, contra sumei de 40 de lei pe zi, în intervalul 26 iunie – 1 septembrie, cursuri menite să dezvolte latura artistică a micuţilor: teatru, pictură, dans, engleză, pian, canto sau chitară. Programul se numeşte Vacanţa artistică, include masa de prânz şi e destinat copiilor cu aptitudini deosebite.

XColony, cei care i-au iniţiat pe copii în inteligenţa spaţială, la Facultatea de Inginerie, organizează, până pe 10 iulie, tabere de o săptămână, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, cu un program educațional multidisciplinar și super distractiv. Pentru 250 de lei pe săptămână, copilul, în intervalul 8.00-14.00 acumulează informaţii despre lumea înconjurătoare și îşi dezvoltă inteligenţa spaţială prin joc. Atelierele sunt despre aventura marină, exploratori în spaţiu sau secretele piramidelor. Cu ajutorul pieselor XColony, copiii vor construi modele: animale, nave spaţiale sau piramide, le vor urmări în filme şi/sau în realitate. Vor lucra cu aparate foto sau cu drone (quadcopter), vor învăţa orientarea în spaţiu. La final, fiecare copil îşi va prezenta propriul proiect bazat pe experienţele trăite şi va primi diploma “XColony – Inteligenţa Spaţială”.

Afterschool Kids Planets organizează Clubul de vacanță în lumea Kids Planets (perioada 17 iunie – 10 septembrie 2017) – unde piscina din curte e piesa de rezistenţă! Aici copiii vor petrece mult timp în aer liber, cu jocuri şi ateliere de socializare. Programul este 08.00 – 17.30 şi include şi o porţie de somn, dacă micuţul e obişnuit să doarmă la prânz. După amiaza sunt ateliere de creaţie –  engleză, quilling, pictură, desen – iar martea şi joia se fac, cu ajutorul unui cadru didactic specializat, şi temele de vacanţă. Preţul diferă în funcţie de pachetul ales: 42 de lei pe zi, 195 de lei pe săptămână (39 de lei pe zi) sau 695 de lei lunar (33 de lei pe zi). La toate acestea se adaugă masa de prânz, meniu complet 14 lei sau doar felul doi şi desert – 10 lei pe zi.

Adda Kids organizează, de la 1 iulie, Summer Camp – ateliere în aer liber pe tematici, jocuri creative sau pijama party. Tarifele pornesc de la 55 de lei pe zi (masa de prânz  inclusă), program scurt sau 62 de lei pe zi, până la 17,30.


Distribuie articolul

You May Also Like