Primarul Aradului: ”Viceprimarul Picu Roman are dreptate, nu ne putem compara cu Galațiul”

Distribuie articolul

Pornind de la o idee lansată de primarul Ionuț Pucheanu, că nici în Arad, Cluj-Napoca sau Brașov nu era la început mai bine ca în Galați, viceprimarul Picu Apostol Roman a dezvoltat în urmă cu o lună ideea, afirmând chiar că economic lucrurile nu sunt cu mult mai strălucit acolo decât la noi. Și chiar dacă ar fi, e vorba doar de norocul de-a fi avut la vârful puterii aliați de nădejde.

”Gălățenii au tendința de a compara Galațiul cu alte orașe. Păi, noi n-am avut guvernare, n-am avut premier cum a fost, de exemplu, Boc la Cluj. N-am avut nici nași și nici cumetri, cum a fost Falcă (primarul Aradului, n.red.) cu domnul Băsescu… Și stați pe pace că la Arad oamenii chiar erau nemulțumiți. Nu știu de ce îl votează pe Falcă pentru că mare lucru nu s-a făcut nici acolo, cu toate că Aradul e în graniță cu Vestul”, a declarat atunci Picu Roman la postul TV Galați.

Într-o conferință de presă susținută astăzi la sediul PNL Galați, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, i-a replicat ironic viceprimarului că, într-adevăr, nu există comparație între Galați și Arad:

”E foarte greu să compari un oraș de 300.000 de locuitori (Galațiul, n.r.) cu un oraș de 150.000 de locuitori (Aradul, n.r.). Orașul cu 300.000 de locuitori trebuie să fie mai înfloritor, cu o economie mult ma mare, de aceea sunt de acord că nu trebuie să comparăm aceste orașe. Dacă dânsul crede că va reuși doar când va avea Guvern, când nu va avea Guvern va trebui să plece din funcție”, i-a replicat Falcă.

Acesta a arătat că, în cei 14 ani de când se află în fruntea Primăriei Arad, a avut parte de un guvern de aceeași coloratură politică doar timp de șase ani.

”Ne-am dezvoltat pe forțele nostre, nu a venit un guvern să ne facă o firmă sau să ne dezvolte infrastructura internă. Am fost apreciat de Banca Mondială, în ultimii ani creșterea economică pe județe arată așa: locul I – Ilfovul, generat de București, locul al II-lea este Argeșul, generat de marea investiție de la Dacia și, surpriza tuturor, locul al III-lea este Aradul. Banca Mondială a vrut să studieze de ce un oraș mai micuț decât Galațiul a putut să aibă o asemenea creștere economică și pentru acest lucru chiar am fost invitat la Tokyo în urmă cu o lună de zile”, a mai spus Falcă. .

Acesta a ținut să mai sublinieze una dintre diferențele economice colosale dintre cele două orașe: în vreme ce Galațiul se află în fruntea clasamentului la șomaj, în Arad nu doar că șomajul este zero, dar există un surplus de ordinul miilor de locuri de muncă.

”Administrația locală nu este numai despre drumuri și parcuri, oricine are bani poate să le facă, un politician adevărat trebuie să stimuleze economia care generează locuri de muncă pentru cetățeni. Astăzi Aradul are peste 3.600 de locuri de muncă disponibile, la noi nu se poate vorbi de șomaj. De aceea are dreptate domnul viceprimar: nu ne putem compara”, a concluzionat Falcă.

Cât privește norocul de a avea reprezentanți în Guvern, Galațiul a avut în ultimii zece ani doi vice – prim – miniștri: Dan Nica (2008 – 2009) și Ștefan Viorel (din ianuarie 2018 până în prezent). La care se mai adaugă un lung șir de miniștri sau miniștri secretari de stat.


Distribuie articolul

You May Also Like