A picat din nou sistemul! Cazierele judiciare nu mai pot fi obținute din cauza unei defecțiuni

Distribuie articolul

Se întâmplă din nou: Poliția nu mai eliberează caziere judiciare din cauza unei defecțiuni care a apărut la sistemul informatic Potrivit informațiilor oficiale, Sistemul Cazierului Judiciar Român ROCRIS a suferit o avarie, în prezent fiind nefuncțional în toată țara. O echipă de specialiști lucrează pentru repornirea sistemului și rezolvarea problemei în cel mai scurt timp.

Reprezentanții Poliției spun că problema ar putea fi rezolvată pe parcursul acestei zile. Până la remedierea situației, cetățenii nu pot obține certificate de cazier judiciar. Pe durata defecțiunii, se pot depune cereri pentru eliberarea cazierului judiciar, documentele urmând a fi eliberate în termenul legal de trei zile.

„Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, iar activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar este îngreunată. În acest moment colegii de la structura de comunicații și informatică lucrează pentru remedierea situației apărute, în cel mai scurt timp. Structurile de cazier judiciar vor putea primi în continuare cereri de la cetățeni, urmând ca documentele să fie emise ulterior, în termenul legal de 3 zile”, a anunțat Poliția Română.

Sistemul Poliției a mai picat în urmă cu o lună. Pe 1 octombrie, serverele s-au stricat din cauza unei fluctuații de tensiune, iar intervenția specialiștilor a ținut aproape 24 de ore.


Distribuie articolul

You May Also Like