Mica modernizare din Micro 20 a generat doar focare de infecție

Distribuie articolul

La începutul anului trecut, aleșii locali decideau modernizarea infrastructurii a cinci cartiere gălățene. Lucrurile nu doar că nu au demarat nici până acum într-o parte din ele, dar sunt zone în care au generat mai multe probleme decât erau înainte.

În februarie 2018, Consiliul Local decidea demararea unor lucrări în valoare de aproape 16 milioane de euro în Ţiglina I, Aurel Vlaicu, Mazepa II, Siderurgiştilor Vest şi Micro 20. În acest din urmă caz, pe tronsonul de pe bulevardul Dunărea cuprins între str. Brăilei şi bdul Galaţi, se anunța investirea a 5,2 milioane de lei în reţeaua de canalizare, 3.000 mp de spaţii verzi şi plantarea a 60 de arbori noi.

În a doua jumătate a anului trecut, proprietarii mai multor chioșcuri din zonă, amplasate pe domeniul public, au primit notificări că trebuie să le elibereze, întrucât vor fi demolate, pentru a permite modernizarea anunțată. Din păcate, de mai bine de jumătate de an în locul comercanților s-au instalat boschetarii ce au transformat spațiile în focare de infecție. O parte din construcții au fost parțial demolate, restul devenind pericol public, mai ales că o bună parte a chișcurilor sunt pe o alee ce duce spre un loc de joacă.

Sesizări că lucrurile nu sunt în regulă au fost făcute, în repetate rânduri, și din partea celor care locuiesc în zonă, și din partea unor consilieri locali.

”Domnule Primar, facem și noi puțină curățenie… Pentru a doua oară, la un interval de două luni, am fost invitat pe bulevardul Dunărea și nimic surprinzător… totul a rămas la fel: mașini abandonate, chioșcuri dărăpănate, gropi neastupate (un pericol iminent), bălariile cât mașinile. Mizeria domnește în municipiul Galați în cartierul Dunărea și-n multe alte cartiere”, scria la sfârșitul lunii mai, pe Facebook, consilierul local liberal Onuț Atanasiu.

Două luni mai târziu, nimic nu s-a schimbat.


Distribuie articolul

You May Also Like