A început plata pensiilor. Numeroși pensionari din Galați primesc bani mai mulți

Distribuie articolul

Vești bune pentru pensionari: începând de astăzi(1 aprilie) se face plata pensiilor. Guvernul a anunțat că până pe 15 aprilie toți pensionarii vor primi banii, indiferent de forma de plată. A doua veste bună îi privește pe pensionarii cărora li se recalculează pensiile în funcție de grupele de muncă. Pensionarii care au primit decizia de recalculare vor lua mai mulți bani începând din aceasta lună. În țară, majorările sunt până la 4.000 de lei, iar prioritate la recalculare au avut cei peste 70 de ani.

La Galați, 1.400 de persoane primesc pensie mărită începând de luna aceasta. Potrivit statisticilor, creșterile sunt între 800 de lei și 1.000 de lei pe lună. De asemenea, pensionarii aflați în această situație primesc în același timp cu pensia și drepturile restante din octombrie anul trecut până în prezent. Specialiștii de la Casa de Pensii Galați vor continua să recalculeze pensii și estimează că alte 3.000 de persoane vor primi bani mai mulți în următoarele luni.

„Creșterile sunt mari, la Galați avem circa 1.400 de beneficiari care primesc majorări cuprinse între 800 de lei și 1.000 de lei pe lună. Sunt mai mulți beneficiari, aproximativ 3.000 de persoane vor beneficia de recalcularea pensiei. De asemenea, la pensia primită prin poștă sau card se plătesc și drepturile restante. Plătim retroactiv banii pe care pensionarii trebuiau să-i primească din luna octombrie, anul trecut.” (Casa de Pensii Galați)


Distribuie articolul

You May Also Like