A început admiterea la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. În oferta instituției apar specializări noi

Distribuie articolul

S-a dat startul admiterii la Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Începând de luni, 15 iulie, la secretariatele facultăților gălățene sunt primite dosarele celor interesați. Ca să atragă studenți, Universitatea Dunărea de Jos oferă o serie de facilități.

Cu excepția Facultăților de Arte, de Medicină, de Calculatoare și de Educație Fizică unde sunt probe eliminatorii, admiterea se face pe bază de dosar. Prima sesiune cuprinde două etape de înscriere începând de astăzi (15 iulie) până pe 28 iulie și în perioada 28-31 iulie. Pe 31 iulie, la ora 16.00, universitatea gălățeană va anunța rezultatele admiterii și locurile neocupate. Instituția scoate la concurs 1.510 locuri la buget și 2.172 de locuri la taxă. Cele mai multe locuri sunt la facultățile de Inginerie, Știința Alimentelor, Medicină, Educație Fizică și Automatică Calculatoare.

În ceea ce privește facilitățile, UDJ oferă o reducere de 50% la taxa de școlarizare pentru a doua facultate, o reducere de 30% din taxa de înscriere pentru copiii absolvenților universității și locuri speciale pentru romi, copiii de la țară și olimpici. De asemenea, anul acesta sunt câteva specializări noi, în pas cu vremurile.

Potrivit reprezentanților UDJ, anul acesta, instituția pune la dispoziția candidaților patru specializări noi. Este vorba despre Fizică medicală, susținută cu ajutorul colectivului de profesori de fizică de la Facultatea de Științe și Mediu, Inginerie medicală, realizată de profesorii de la Facultatea de Inginerie, în special cei din domeniul bio-materialelor, Chimie farmaceutică, susținută de profesorii de la Facultatea de Științe și Mediu, Catedra de chimie, și Amenajări hidrotehnice și protecția mediului, specializare unică în România.


Distribuie articolul

You May Also Like