FOTO/ Noul spital din Galați a scos capul din pământ. Lucrările se vor încheia anul viitor

Distribuie articolul

Oglingă, oglinjoară, care este cel mai nou spital din acest colț de țară?  Este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase care a fost demolat parțial și acum este reconstruit cu bani din bugetul Consiliului Județean Galați. Lucrarea va fi gata anul viitor, iar din vechiul spital nu vor fi păstrate decât două corpuri de clădire.

Practic, din vechiul spital nu o să mai rămână mare lucru, iar noua clădire din  curtea unității a scos capul din pământ. Muncitorii au realizat fundația și se pregătesc pentru realizarea pereților imobilului proiectat cu demisol și parter. Totul va fi gata în vara anului viitor, atunci când clădirea cu suprafaţa totală de 2.700 de mp va intra în circuitul medical.

Proiectantul a stabilit că noul spital va avea spații moderne cu laboratoare medicale, saloane pentru pacienţi, cabinete pentru medici şi săli de tratament, amfiteatru şi săli în care studenţii de la medicină vor putea realiza diverse lucrări practice. Conform datelor tehnice, la demisolul clădirii vor fi câteva cabinete pentru medici și asistente, vestiare, un amfiteatru cu 122 de locuri, trei săli pentru practică, un laborator, o zonă tehnică(camera centrală, un depozit) și o cameră pentru arhivă.

La parter vor fi secția de dermato-venerologie (36 de paturi), secția de boli infecțioase (29 de paturi), camerele de chirurgie, tratament și pansament, saloanele pacienților, cabinetele medicilor/asistentelor și săli de așteptare. Fiecare salon va avea grup sanitar, mobilier, unități de climatizare și sistem de alertare asistent la fiecare pat. În clădirea nouă se va face evaluarea imunologică și virusologică a pacienților cu infecții HIV și se va stabili diagnosticul molecular în cazul unor infecții virale şi bacteriene.

Pentru spitalul din Bariera Traian, autoritățile județene vor plăti aproape 15 milioane de lei. De asemenea, pentru dotarea laboratorului de biologie moleculară și pentru celelalte echipamente necesare va fi accesată o finanțare europeană în valoare de 300.00 de euro.


Distribuie articolul

You May Also Like