Frustrant! În timp ce la Galați se toarnă pământ în scuarul de pe Brăilei, la Timișoara se construiește un cartier cu blocuri turn

Distribuie articolul

Chiar cu riscul de a deveni enervanți (pentru unii) vă mai prezentăm un episod cu realizările marilor orașe din România cu care ne place să ne comparăm. Astăzi nu vorbim despre aeroporturi, complexuri sportive, parcuri de distracție și metrou, ci despre un cartier de blocuri care se construiește la Timișoara. De pe site-ul digi24.ro am aflat că, în orașul menționat, un dezvoltator arădean a început să construiască un minicartier cu opt blocuri turn, de 10 și de 15 etaje. În total vor fi 955 de apartamente, spații de birouri, magazine și parcări, întreaga investiție ridicând-se la valoarea de 62 de milioane de euro.

Este frustrant să vezi ce se întâmplă în alte zone ale țării și apoi să te întorci la discuțiile despre borduri, spații verzi, sensuri giratorii, intrări în oraș și câteva blocuri de carton. Explicațiile sunt la îndemâna oricui și au legătură cu votul popular: de ce ar veni un investitor în Galațiul ținut sub papuc de Nica și pesediștii săi sau chiar în întreaga Moldova sufocată de PSD?

Investitorii nu vin pentru că nu au nevoie de tâmpeniile cu statul paralel, de moșmondelile edilitare, de combinațiile politice sau de bacul arhaic al pesediștilor gălățeni și nici nu vor să împartă saci de făină în campaniile electorale pentru că așa le cere domnul deputat. Investitorii au nevoie de autostrăzi, de poduri (chiar tuneluri), de parcuri industriale și de facilități. Și foarte, important, investitorii au nevoie să negocieze cu oameni competenți, nu cu prietenii, rudele, colegii de partid care fac să crape ogranigrama instituțiilor de stat din Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like