180 de milioane de lei pentru reabilitarea a trei drumuri județene

Distribuie articolul

Chiar dacă suntem încă sub imperiul zilei de 1 aprilie, nu este o păcăleală: aproximativ 80 de km de drumuri județene și 21 de poduri și podețe din Galați ar urma să fie reparate în acest an. Decizia a fost luată în ultima ședință a Consiliului Județului, din 30 martie.

Primul tronson vizat este Buciumeni – Nicorești – Cosmești – Movileni – Barcea (DJ 252), valoarea totală a investiţiei fiind de 42 milioane de lei. Va fi reparat podul peste pârâul Caina, din Nicorești și se vor asfalta 21,5 km de drum.

Al doilea tronson este Vârlezi – Tg. Bujor- Umbrărești – Viile – Fârțănești – Foltești (DJ 242), valoarea totală a investiţiei fiind de 72 de milioane de lei. Se vor reabilita 30,7 km de drum și 16 poduri mici (sub 20 m) care asigură continuitatea drumului peste cursurile de apă locale, dintre care cel mai important este râul Covurului.

Al treilea este Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (DJ 251), valoarea totală a investiţiei de 67 milioane de lei. Se vor asfalta 28 km de drum (între Matca – Cudalbi şi între Slobozia Conachi şi Smârdan) și se vor repara 5 poduri.

Potrivit biroului de presă al CJ, va urma licitația pentru desemnarea constructorilor și, în cazul în care nu vor exista probleme, execuția lucrărilor ar putea începe în acest an. Cele trei tronsoane sunt finanțate prin fonduri europene, existând o contribuție de  6,5 milioane de lei din partea Consiliului Județului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like