Altercație sângeroasă în Penitenciarul din Galați

Distribuie articolul

Tentativă de omor, noaptea trecută, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați. O altercație între deținuți s-a încheiat violent, unul dintre ei fiind grav rănit, leziuni ce i-au pus viața în primejdie. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, care coordonează ancheta, victima a fost lovită în gât de agresor, cu un cuțit confecționat artizanal.

”Ambii deținuți se aflau în sectorul de maximă siguranță. Agresorul ispășește o pedeapsă de 24 ani și 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav și alte infracțiuni cu violență, sentință pronunțată de Tribunalul Vrancea. Deținutul victimă a agresiunii este condamnat pentru infracțiuni contra patrimoniului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, procurorul Liliana Istrate.

În caz a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.

”Personalul operativ și medical al Penitenciarului Galați a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane condamnate, urmare a unui prezumat act de agresiune. Concomitent, a fost solicitat sprijinul serviciului de ambulanță, persoana în cauză fiind transportată la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea organelor judiciare abilitate în vederea efectuării cercetărilor specifice: Secția 5 Poliție Galați și Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, precum și judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Având în vedere că incidentul face obiectul unei anchete penale, cauzele și împrejurările producerii incidentului vor fi stabilite de către organele judiciare abilitate”, precizează Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

Conducerea Penitenciarului Galați a dispus o anchetă internă, pentru a lămuri împrejurările în care s-a produs agresiunea și dacă personalul de serviciu aflat în sectorul de deținere unde a avut incidentul și-a îndeplinit cum trebuie atribuțiile de serviciu, având în vedere că deținuții aveau arme albe, fie ele și artizanale. La finalul anchetei, vor fi luate măsurile legale, ne-au asigurat reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like