România reprezentată de 3 studente din Galați la o tabără internațională pentru tineret

Distribuie articolul

‍Trei studente de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au reprezentat România la tabăra de
vară Confluencias Laicas 2017 organizată de către Departamentul de Tineret din cadrul UGT Aragón, Spania. Laura Andreea Rață, Laura Necula și Daniela Elena Dimofte, toate trei studente în anul II la specializarea Relații Internaționale și Studii Europene în cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, au mers în Spania în cadrul programului Erasmus + al Camerei de Comerț Iberico-Române.
Confluencias e o tabără internațională de vară care își propune să dezbată probleme de interes general, dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani. Anul acesta, programul a presupus întâlniri cu personalități importante din Spania: Inés Ayala (europarlamentar din partea PSOE, din 2004 până în prezent) și Amparo Bella (deputat Cortes de Aragón) etc. și discuții pe teme de migrație, educație, drepturile omului și feminism; ateliere de creație; activități de socializare; serate cu tematică specifică și jocuri de dezvoltare personală.
Pentru participanții din România și Paraguay au fost organizate excursii în Tarazona, San Sebastián, Muzeul Vinului și Mânăstirea Veruela și peștera gigantului Cacus din Los Fayos.
„Pe parcursul celor 10 zile petrecute în Torrellas, am avut parte de o experiență inedită care ne-a adus un plus de informații și care ne-a apropiat mai mult de cultura spaniolă, descoperind, astfel, ospitalitatea și căldura pentru care spaniolii sunt atât de cunoscuți”, a declarat Laura Andreea Rață.
La acțiune au mai participat tineri din Spania, Paraguay, Belgia, Franța.

Distribuie articolul

You May Also Like