10 gălățeni au murit din cauza COVID 19 într-o singură zi. În paralel, teoriile conspiraționiste au succes la români

Distribuie articolul

10 pacienți au murit la Galați din cauza complicațiilor apărute în urma infectării cu virusul SARS CoV 2. Asta potrivit raportării din Joia Mare a Prefecturii Galați. În paralel, teoriile conspiraționiste privind pandemia au succes la români.

Datele oficiale prezentate joi, 29 aprilie, arată că la Galați au fost înregistrate 10 decese. Ca urmare, bilanțul în județul Galați a ajuns la 26.911 de persoane infectate de la începutul pandemiei și 796 persoane decedate de la începutul pandemiei.

În paralel teoriile consipraționiste înfloresc, potrivit Barometrului de Securitate al României întocmit de Centrul de cercetări sociologice LARICS, în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române

Teoriile conspiraționiste privind pandemia au un succes îngrijorător la români, arată realizatorii studiului. Doar 27% dintre români cred că vaccinarea este singura cale prin care se poate trece peste pandemie. 51% cred că ar trebui căutate și alte metode, în timp ce aproape 20% spun că nu sunt de acord cu vaccinarea.

40,1% dintre români spun că s-au vaccinat sau se vor vaccina, 27,3% se mai gândesc dacă se vaccinează în perioada următoare și 32,5% declară că se opun vaccinării. Cel mai bine văzut vaccin anti-COVID este Pfizer, iar cel mai rău este considerat cel produs de AstraZeneca.

Datele au fost adunate în perioada 12 aprilie – 23 aprilie 2021 cu ajutorul unui chestionar telefonic.


Distribuie articolul

You May Also Like