AFDJ s-a înnoit. În dotarea companiei a intrat un remorcher modern

Distribuie articolul


Cel mai nou și mai modern remorcher multifuncțional a intrat luni în dotarea AFDJ Galați. Este o navă modernă care poate fi împingător, remorcher și spărgător de gheață. De asemenea, poate fi folosită pentru stingerea incendiilor, inclusiv a celor de pe mal.

Conform datelor tehnice, remorcherul are lungimea 30 m, lățimea 10,5 m, pescajul maxim – 4,85 m, tracțiunea la cârlig 64Tf și viteza la marș înainte 13 noduri. Are 4 funcții: împingător, remorcher, spărgător de gheață (sparge gheața până la o grosime de 60 cm), navă pentru stins incendii la nave sau de vegetație, în imediata apropiere a căilor navigabile (jeturile de apă ajung până la 120 m).

Autoritățile anunță că este primul dintre cele 4 remorchere maritime și fluviale care vor completa parcul de nave al AFDJ Galați, în scopul: îmbunătățirii siguranței și securității traficului naval, reducerii costurilor prin eficientizarea operațiunilor și creșterii numărului de mărfuri transportate

Navele sunt achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM. Valoarea totală a proiectului este de 152 de milioane de lei.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns