FOTO-VIDEO/Diaspora s-a întors acasă. La protestul de la Galați au participat peste 1.500 de oameni

Distribuie articolul

Numeroși gălățeni au participat la mitingul antiguvernamental desfășurat vineri, în fața Prefecturii. Oamenii, cei mai mulți reprezentanți ai statului paralel, au fost aduși la protestul diasporei cu forța și cu troleibuzele plătite de Soros. Protestatarii i-au rugat pe jandarmi să arunce cu gaze lacrimogene, dar nu au fost ascultați deoarece oamenii de ordine nu aveau la ei decât pâine și sare.

Hai că am glumit. O glumă proastă ca să ne înțeleagă și analfabeții din Guvern. La mitingul de la Galați au participat peste 1.500 de persoane de toate vârstele, din țară și din străinătate. Oamenii au ieșit în stradă pe banii lor, în timpul lor liber și, cel mai important, după mintea lor. Sunt oamenii care s-au săturat de borfașii cocoțați în funcții publice, de lătrăii cu slujbă de la partid, de infractorii care fac legi după chipul și asemănarea lor, de analfabeții care îi fac de râs în țările în care au emigrat, de proștii care pun economia pe chituci și de ticăloșii care fac scut în jurul penalilor din politică.

Printre participanții de la mitingul de la Galați au fost mulți români plecați peste mări și țări tocmai din cauzele mai sus enumerate.

„Trebuie să scăpăm de penali în primul rând, vrem o viaţă civilizată, decentă. Suntem sătui să facem naveta, vrem să ne întoarcem în România, suntem la a nu ştiu câta încercare şi din cauza lor nu avem loc. Din cauza corupţiei, a infrastructurii, a şcolilor, a spitalelor, a condiţiilor de aici din ţară. Am venit din Spania special pentru protest. Ştiam că e protest şi am rezervat bilet pentru această dată. Suntem de 15 ani plecaţi şi ne ajunge. Noi cei care am plecat, generaţia noastră nu mai are niciun viitor aici, dar măcar copiii să se întoarcă. Am încercat, am venit acum trei ani de zile, am stat în ţară, dar situația nu s-a schimbat cu nimic şi am plecat din nou. Vrem cu tot sufletul să venim aici, dar nu reuşim din cauza lor. Ne pun beţe în roate, nu ne dau oportunitatea să răzbatem”, a spus Rica Iacob, o româncă stabilită în Spania.

De la Prefectură, oamenii au plecat în marș pe străzile Domnească și Brăilei. În timpul protestului au fost scandate numeroase lozinci: Parlament de hoți și de mafioți, Jos labele de pe justiție, PSD-ciuma roșie, ALDE și PSD, aceeași mizerie, Cu Dragnea la pușcărie, Rușine să vă fie, România trezește-te, Afară cu mafia din țară. Protestul s-a încheiat fără incidente.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like