Zeci de studenți de la UDJ fac voluntariat în spitalele COVID din Galați și Brăila

Distribuie articolul

Studenții de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați fac voluntariat în spitalele care au pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2. 53 de tineri de la Facultatea de Medicină au decis să se implice în ajutorarea cadrelor medicale din spitale, dar și de la SMURD. Perioada de voluntariat a început miercuri și se va încheia după expirarea stării de alertă.

Reprezentanții Universității Dunărea de Jos din Galați anunță că 53 de studenți din anii 4, 5 şi 6 Medicină şi din anii 3 și 4 Asistenţă Medicală Generală participă la voluntariat. Ei merg în spitalele județene din Brăila și Galați, la TBC și Infecțioase din Galați și spitalul din Tecuci unde lucrează sub supravegherea cadrelor medicale.

„Tinerii vor desfăşura activităţi de îngrijire a stării de sănătate şi alte activităţi de monitorizare şi asistare a pacienţilor din focarele Covid, sub coordonarea personalului medical din cadrul unităţilor medicale unde sunt repartizaţi, prin ordin al Comandantului acţiunii, emis pe baza analizei necesităţilor realizate la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.   La sugestia Facultății de Medicină și Farmacie Galați, ministrul secretar de stat Raed Arafat a acceptat ca repartiția studenților voluntari să fie făcută în localităţile de domiciliu sau în apropierea acestora. Astfel, voluntarii studenți vor merge la Spitalele Județene din Brăila şi Galați, Spitalul TBC, Infecțioase, Spitalul din Tecuci şi pe maşina SMURD”, au anunțat cei de la UDJ.

Perioada de voluntariat se va încheia la o lună după expirarea stării de alertă.

Foto: pixabay


Distribuie articolul

You May Also Like