Cu investiții promise de 300 de milioane de euro, ArcelorMittal Galați mai moare puțin

Distribuie articolul

Așteptând ca noul patron al combinatului siderurgic să modernizeze fluxul de producție cu peste 300 de milioane de euro, cum a promis, în fiecare lună se mai demolează câte ceva prin curtea colosului gălățean.

Astfel, Arcelor Mittal a obținut de la Primăria Galați în februarie autorizație de construire pentru ”desființare mijloace fixe, Centrala Suflante 3-D.P.E.S, Castel de apă și Atelier”, plus ”desființare fabrica CO2”.

Cu doar o lună înainte primise drept pentru ”desființare mijloace fixe Hala materiale de adaos OLD3”. La sfârșitul anului trecut, Primăria Galați le dădea autorizație pentru ”desființare mijloace fixe cazan apă fierbinte și coș fum” și pentru ”desființare mijloace fixe DMPS port, benzi transportoare, electrolift, coș, conducte”.

Cât privește eventualele investiții în producție, ele sunt mult mai puține în aceeași unitate de timp, fiind vorba de fapt de niște reparații: consolidare Hală A-E LBC ajutaj, Modificare de temă – instalație de concasare, sortare și transportare calcar și Revitalizare instalație de degazare termică a apei demineralizate pentru cazanele recuperatoare.

În noiembrie 2018 Sanjeev Gupta, noul proprietar al combinatului siderurgic, se lăuda că va investi peste 300 de milioane de euro, pentru a majora capacitatea de producţie a combinatului cu peste 50%, până la aproximativ trei milioane de tone anual.

”Reprezentantul grupului britanic a mai spus că investiţia de la Galaţi, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora şi posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă”, anunțau atunci jurnaliștii de la agenția de știri Mediafax.

Transferul de proprietate de la ArcelorMittal către grupul Liberty, condus de Gupta, ar trebui să se facă la începutul acestui an.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns