Zeci de gălățeni au participat la un marș împotriva vaccinării obligatorii

Distribuie articolul

Protestul la adresa vaccinării obligatorii a avut loc sâmbătă la Galați. Aproximativ o sută de persoane, adulți și copii, s-au strâns la ora 15.00 în parcul din fața complexului Țiglina. De acolo, participanții au plecat în marș pe străzile Brăilei și Domnească până la Prefectură.
Oamenii s-au mobilizat pe FB iar acțiunea a fost organizată de Asociația Voluntar pentru Libertate. Participanții la marș au avut flori și pancarte pe care scria Libertate, Jos mâinile de pe copiii noștri, Mama alege pentru mine și Liberi să alegem. Protestatarii au explicat de ce sunt împotriva vaccinării obligatorii: vaccinurile nu sunt sigure iar părinții ar trebui să aibă dreptul legal de a decide în numele copiilor.

„Ne-am adunat aici ca să protestăm pentru dreptul nostru medical. Medicul recomandă, pacientul decide, între noi sunt suficienţi oameni care au păţit asta. Eu am un copil care are autism, în acest caz nu ştiu dacă este de la vaccinuri. Totuși sunt oameni despre care ştiu sigur că în urma vaccinului au avut probleme cu copilul, au apărut complicații, chiar boli grave”, a explicat unul dintre participanți.

O participantă la protest a declarat că are mai mulți copii și doar cei vaccinați au avut probleme medicale.

„Noi vrem să fim liberi, ce facem cu corpul nostru este decizia noastră, avem în familie doi copii nevaccinaţi şi alţi trei vaccinaţi. Cei nevaccinaţi nu au luat nicio pastilă, iar cu ceilalţi am avut probleme: alergii alimentare, diaree, au fost internați în spitale”, a declarat mama celor cinci copii.

Protestul de la Galați a ținut aproximativ două ore. Membrii Asociației Voluntar pentru Libertate au anunțat că vor organiza și alte acțiuni pentru a-i determina pe parlamentari să schimbe legile care privesc vaccinarea obligatorie.


Distribuie articolul

You May Also Like