De ce n-ar trebui ca socialiștii să câștige alegerile la Tg. Bujor

Distribuie articolul

În primul rând trebuie spus că din 1990, cu excepția unei jumătăți de mandat ce a fost deținut de un primar liberal ce a decedat pe la jumătatea celor patru ani, orașul Tg. Bujor a avut doar edili socialiști, începând cu Ștefan Arfire și terminând cu Laurențiu Gâdei.

Orașul, prăfuit până peste poate stă rău tare la infrastructură, singurele cârpeli fiind făcute la drumul principal ce traversează târgul și câteva investiții în zona Spitalului, operate de cel ce s-a „măritat” în acest oraș, președintele Consiliului Județean, Costică Fotea. La ultimul recensământ, efectuat acum 10 ani, la Târgu Bujor trăiau 6299 de suflete, după ce, imediat după intrarea în democrație, in 1992 erau 7965 de locuitori. În cele trei decenii, Tg. Bujor a pierdut aproape 1700 de oameni. Care au luat calea străinătății, care au plecat pe la Galați sau în alte municipii din țară, ce-i drept nici balanța nașteri\decese nefiind una favorabilă. Blocuri ANL în mlaștină.

Fără gaze naturale cu rețeaua la doi pași Ce însă nu au făcut cei ce s-au perindat la Primărie sau au făcut prost? În primăvara lui 2012, se emite autorizația de construcție pentru cele trei blocuri ANL, fiecare având câte 12 apartamente. Edilii de atunci au hotărât să amplaseze aceste imobile într-o zonă mlăștinoasă care mai degrabă era bună pentru o orezărie, decât pentru construcția unor blocuri. Nu tu utilități, fără recepția lucrărilor și cu o sumedenie de probleme de ordin juridic.

Atât a putut face conducerea socialistă a Primăriei Tg. Bujor. „Dacă s-ar face o listă de dorinţe la nivelul administraţiei publice din Târgu-Bujor, atunci principala doleanţă a comunităţii ar fi introducerea gazului metan. Ne facem din asta ţelul suprem!”, spunea primarul Laurenţiu Gâdei cu vreo doi ani în urmă. Și la acea vreme se spera ca gazul metan să ajungă în sfârșit și la Tg. Bujor, mai ales că magistrala e la fabuloasa distanță de 0,5 km de localitate. Alt eșec contabilizat la câte altele. Doar două situații de incompetență a foștilor primari socialiști de la Tg. Bujor.

Acum, PSD ne propune o variantă de asemenea tristă. Viceprimarul Ion Andone, cel ce deține funcția de viceprimar cu atribuții de primar de jumătate de an. Nu că ar fi treaba noastră dar, domnul în cauză are venituri obținute sub cele ale soției din datele extrase din declarația de interese și a absolvit cursurile unei facultăți, spre lăsat de sec, adică acum fix un an. Nu că ar fi ceva rău. Dimpotrivă. Doar consemnam realități. Totuși, Tg. Bujor merită mai mult. Mult mai mult…


Distribuie articolul

You May Also Like