Work in progress: află când se vor termina principalele lucrări la infrastructura orașului Galați

Distribuie articolul

Orașul Galați arată ca un șvaițer. Este plin de gropi, de șantiere, de lucrări în grafic și în afara graficului, de accidente de sol, de petice și de promisiuni respectate, dar mai ales neonorate. Din păcate, lucrurile nu se vor schimba prea curând și gălățeni vor continua să trăiască printre utilaje.

În această perioadă, în mai multe zone se desfășoară lucrări la infrastructura orașului. O lucrare care a început de mult timp și va mai ține încă un an este cea de pe strada Basarabiei, în zona intersecției cu strada Domnească. Acolo se modernizează axa Est-Vest a orașului, iar operațiunea ar trebui să fie gata în toamna anului viitor.

Șantierul care le dă șoferilor cele mai mari bătăi de cap este cel de la intrarea în Galați dinspre Tecuci. Acolo se formează cozi lungi de mașini deoarece se circulă pe jumătate din partea carosabilă. În zonă se desfășoară lucrările din cadrul proiectului „Resistematizare Strada Brăilei între Bulevardul Dunărea și intrarea în municipiul Galați”. Șantierul se va închide în următoarele luni dacă vremea nu le va face surprize neplăcute constructorilor.

Lucrări în desfășurare mai sunt pe trotuarele din centrul orașului, între Spicu și Potcoava de Aur, și în Parcul Eminescu, în timp ce prin șantierele de la parcarea supraetajată din Mazepa și de la blocul B8 nu mișcă nici musca.

În paralel, Serviciul Public Ecosal execută în această săptămână lucrări de întreținere și reparații ale străzilor din Galați. Sunt în plină desfășurare operațiuni de frezare și plombare în cartierele Aurel Vlaicu, Micro 39, Mazepa 2, Țiglina 1 și la Parfumul Teilor. De asemenea, sunt făcute reparații în urma unor accidente de sol și se intervine la trotuare în diferite puncte ale orașului. Aceste lucrări ar trebui să fie gata până la sfârșitul săptămânii.


Distribuie articolul

You May Also Like