Vremea tulburelului: Potop de șoferi beți rangă la volan

Distribuie articolul

Nu mai puțin de zece conducători auto, care au consumat alcool, au fost depistați în acest week-end, de polițiștii gălățeni, la volanul autoturismului. Toți sunt cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Primul dintre aceștia a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Galați, în ziua de 07 septembrie a.c., pe strada Tunelului din localitate, bărbatul, de 50 de ani, prezentând la testarea alcoolscopică valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”În aceeași zi, în urma unui eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, conducătorii auto ai celor două autoturisme implicate au fost testați alcoolscopic, în cazul unuia dintre ei, un bărbat, de 51 de ani, din comuna Drăgănești, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează IPJ Galați.

Un al treilea conducător auto băut, a fost depistat circulând cu autoturismul pe o stradă din comuna Liești. Tânărul, de 20 de ani, le-a declarat polițiștilor că a consumat două halbe de bere, aparatul etilotest înregistrând însă valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”La data de 08 septembrie a.c., un tânăr, de 26 de ani, a fost oprit în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Saturn, din municipiul Galați. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat nu numai că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, ci și că se află sub influența alcoolului, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat”, mai spune IPJ.

În acest caz a fost dechis dosar penal și pentru conducere fără permis.

Tot pe o stradă din municipiul Galați, polițiștii au depistat un alt conducător auto, sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat, de 39 de ani, care a condus un microbuz pe strada Alexandru Măcelaru, și care, la testarea alcoolscopică a prezentat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în municipiul Tecuci, doi conducători auto s-au urcat la volan băuți, fiind depistați, primul, pe strada Tecuciul Nou, cel de-al doilea pe strada Dacia, având o concentrație alcoolică de 0,47, respectiv 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași dată de 08 septembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești au fost sesizați cu privire la producerea unui incident rutier, soldat doar cu pagube materiale. La fața locului, polițiștii au constatat însă că, bărbatul, de 30 de ani, aflat la volanul unuia dintre cele două autoturisme implicate, consumase alcool, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un caz asemănător s-a petrecut în comuna Umbrărești, unde un bărbat, de 52 de ani, a condus autoturismul pe D.N. 25 și, la un moment dat, a pierdut controlul direcției, acroșând un autoturism care staționa regulamentar, în afara părții carosabile. La testarea alcoolscopică, conducătorul auto a prezentat valoarea de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Ultimul din șirul conducătorilor auto băuți, a fost depistat în urma unui accident rutier care a avut loc pe o stradă din comuna Costache Negri. Acesta, un tânăr, de 20 de ani, nu a adaptat viteza în curbă și a pierdut controlul volanului, intrând cu autoturismul într-un gard și apoi în șanțul de pe marginea drumului. Valoarea înregistrată de aparatul etilotest, în cazul său, a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat”, conchid reprezentanții Poliției Județului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like