Voucherele sociale vor fi alimentate după jumătatea lunii februarie

Distribuie articolul

 

 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că prima tranşă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie, fiind necesară o actualizare a bazei de date în condiţiile în care a crescut la 2.000 de lei venitul pe care trebuie să-l aibă o persoană eligibilă.
„În 2024 vom avea şase tranşe. Prima tranşă va fi acordată la finalul lunii februarie şi fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, tranşa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie. Acest fapt este pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când aveam 1.700 de lei iar pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care au venituri până în 2.000 de lei.

Mai mult decât atât, avem nevoie şi de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate în urma indexării pensiilor, care a avut loc la 1 ianuarie 2024”, a declarat, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Acesta a precizat că sunt aproximativ 2,5 milioane de cetăţeni care vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente şi mese calde.


Distribuie articolul

You May Also Like